• Acasa
  • Despre Noi
  • Centrul Media
  • Produse
  • Contact

tagline

ARTICOLE PRESARECLAME PRESAresponsabilitate_sociala

Materialele din fibra de sticla în industria hoteliera

Consolidare şi înfrumuseţare simultană a pereţilor

Materialele din fibră de sticlă sunt ideale pentru sectorul restaurantelor şi al hotelurilor. Ele şi-au dovedit utilitatea prin rezistenţa la foc, capacitatea de a proteja pereţii precum şi prin faptul că oferă posibilitatea renovării pereţilor în repetate rânduri. Materialele din fibră de sticlă sunt foarte căutate şi în sectorul de lux, după cum arată exemplul castelului Gymnich. Înalta calitate a finisajelor pereţilor a avut o contribuţie însemnată în ceea ce priveşte prestigiul fostei "reşedinţe de oaspeţi" a guvernului german.

Castelul Gymnich a fost de-a lungul timpului martorul unui permanent du-te vino al unor personalităţi precum Margaret Thatcher, Nikita Hruşciov sau Ronald Reagan. Impozanta clădire barocă de lângă Köln a servit timp de mulţi ani guvernelor de la Bonn drept reşedinţă de renume pentru oaspeţii de seamă. Astăzi, castelul împreună cu parcul sunt proprietatea formaţiei germane / irlandeze, The Kelly Family. John Kelly se ocupă acum cu transformarea proprietăţii într-unul din cele mai interesante nume din industria hotelieră germană.

O sarcină nu tocmai uşoară: camerele de locuit şi saloanele baroce cu tavane din stuc văzuseră zile mai bune şi aveau mare nevoie de renovare.

Aripa dormitoarelor trebuia complet renovată, iar un număr destul de mare de camere şi apartamente au fost extinse. Restauratorii, muncitorii şi echipa de conducere au avut de făcut faţă unor încercări grele, trebuind, pe de o parte, să păstreze structura construcţiei şi, pe de altă parte, să se conformeze regulilor de siguranţă în construcţii. Fiecare lucrare trebuia să fie executată la cel mai înalt nivel, atât tehnic, cât şi estetic, şi să pregătească , anterior destul de sporadic vizitată, pentru vremuri mai bogate în vizitatori.

În interior : 4.000 mp de material din fibră de sticlă

Conducerea a decis să folosească din plin materiale din fibră de sticlă pentru întregul interior, peste tot unde structura originară a castelului o permitea.

Anul trecut s-au folosit în Castelul Gymnich peste 4.000 de metri pătraţi în coridoare, apartamente, camere, săli de baie, lifturi şi scări. Anul acesta vor fi adăugate alte structuri, mai ales în clădirile anexe ale domeniului feudal. , spune maistrul zugrav Jürgen Reimann, care răspunde de lucrările de renovare şi este angajat al Schloss Gymnich GmbH.

Materialele din fibră de sticlă nu au rival şi datorită aspectului lor unic. Textura lor filigranată conferă fiecărui perete o patină nobilă, efect care a fost folosit şi la Castelul Gymnich pentru a scoate în evidenţă înaltele exigenţe atât ale construcţiei, cât şi ale conducerii echipei de restauratori. "Materialele din fibră de sticlă - în special noile Micro-Jaquard - reprezintă o adevărată alternativă în ceea ce priveşte aspectul şi contribuie din plin la accentuarea caracteristicilor clădirii", spune Reimann. Aici a fost testată şi ultima inovaţie de pe piaţă: materialele logo.

Acestea sunt materiale din fibră de sticlă produse special pentru o anume locaţie. În cazul Castelului Gymnich, conducerea echipei a decis să insereze blazonul castelului în fibra de sticlă, creând o combinaţie inedită de design istoric şi modern. Blazonul încorporat în materialul din fibră de sticlă măsoară 1,20m în înălţime şi 70 cm în lăţime. Materialul logo a fost folosit în camere, apartamente şi coridoare din hotel.

"La început am fost sceptici cu privire la posibilitatea integrării blazonului în material", îşi aminteşte Reimann. "Cu toate astea, când am primit materialul, am fost atât de entuziasmaţi de rezultat, încât am hotărât să accentuăm blazonul chiar mai mult decât plănuisem iniţial".

Folosind o tehnică de pictură dublă, cu lacuri aurii şi argintii, Reimann a accentuat puternic zonele din material care includ blazonul: "Am argintiul dintr-o parte şi auriul din partea opusă". Cu un efect irezistibil, pentru că, în funcţie de intensitatea luminii, de felul în care culorile se combină şi de perspectivă, logo-ul Gymnich arată, într-adevăr, diferit. "Câteodată argintiu, altădată auriu, uneori discret, alteori luminos - de la prima privire, orice oaspete observă că am realizat într-adevăr ceva deosebit", spune Reimann, mulţumit că a fost deja abordat de "profani" care îi pun întrebări despre această metodă neobişnuită.

Consolidarea pereţilor şubrezi din lut

Neobişnuita decorare a pereţilor va fi admirată mulţi ani de acum înainte datorită calităţilor tehnice deosebite cu care sunt înzestrate materialele din fibră de sticlă. Una dintre ele este proprietatea de consolidare a pereţilor. Aceasta are o importanţă crucială, mai ales la Castelul Gymnich, după cum explică expertul Reimann: "În clădirile vechi, istorice, se folosea mult lut. Când facem reparaţii, trebuie să recurgem la lut natural, astfel că pereţii noştri sunt mai puţin stabili decât cei cu care suntem obişnuiţi la clădirile moderne".

Materialele din fibră de sticlă contracarează aceasta instabilitate. Chiar şi materialele sfărâmicioase şi ipsosul sunt acoperite permanent şi ireversibil. La fel şi stricăciunile existente în perete, iar crăpăturile fine şi fărâmiţarea sunt preîntâmpinate. "Materialele din fibră de sticlă reprezintă plusul optim pentru pereţii noştri din lut. Au o aderenţă crescută şi stabilizează stratul fragil de sub ele. Astfel, nici fluctuaţiile de temperatură, nici umezeala nu ne mai sperie ", spune Reimann. "Fără materialele din fibră de sticlă am avea, într-adevăr, o problemă şi ar trebui să reînnoim îmbrăcămintea pereţilor la fiecare doi ani".

Testele confirmă ceea ce au observat experţii şi dovedesc că nici un alt înveliş pentru pereţi nu are un efect atât de stabilizator asupra structurii clădirii ca materialele din fibră de sticlă : o fâşie lată de cinci centimetri dintr-un tapet standard din aşchii de lemn are o rezistenţă la rupere de doar 98 Newtoni. Tapetul obişnuit din vinil, de 308 Newtoni. În comparaţie, materialele din fibră de sticlă de calitate au o rezistenţă la rupere de 704 Newtoni. Un rezultat suficent pentru a preveni crăpăturile fine ale ipsosului din materialele de construcţie minerale precum şi din pereţii interiori ai Castelului Gymnich şi a-i păstra permanent într-o stare impecabilă.

Reparaţii: câteodată, o cârpă udă e de ajuns

Puternicele materiale din fibră de sticlă nu doar stabilizează pereţii interiori, ci şi cresc rezistenţa în timp şi longevitatea suprafeţelor. Datorită stabilităţii acestor materiale, pereţii interiori sunt vizibil mai rezistenţi la lovituri şi zgârieturi. Astfel, ca exemplu, măsuţele pe rotile sau colţurile mobilelor vor produce mai puţine stricăciuni. Treburile casnice - precum fixarea lămpilor, oglinzilor şi tablourilor - se pot efectua şi pe aceste materiale fără mizerie şi fără o grămadă de praf de ipsos. După spusele lui Reimann, < Treburile zilnice dintr-un hotel ridică mari probleme în păstrarea impecabilă a învelişului pereţilor. Cu materialele din fibră de sticlă, o cârpă udă sau un pic de vopsea ajung pentru a ascunde urmele stricăciunilor de zi cu zi. Alte materiale care învelesc pereţii au nevoie de renovări continue în condiţii de stres >. Materialele din fibră de sticlă au fost folosite şi în băi şi saune, deoarece pot fi spălate şi dezinfectate. In funcţie de tipul de învelire a suprafeţei, pereţii pot respira sau pot fi acoperiţi complet.

Şi când vine vorba de protecţia împotriva focului sunteţi în siguranţă cu materialele din fibră de sticlă: conform DIN 4102 (clasificarea procedurilor de testare pentru protecţia împotriva focului din Germania), învelişurile pereţilor, vopseaua şi adezivii folosiţi în Castelul Gymnich au fost clasificaţi ca "neinflamabili". La fel de important este faptul că, spre deosebire de produsele concurenţei, precum învelişurile din PVC, contactul focului cu materialele din fibră de sticlă nu produce gaze toxice, iar în cazul unui incendiu nu se emană fum dens care să îngreuneze vizibilitatea. Astfel, expertul Reimann a fost convins de combinaţia acestor materiale inovatoare cu structurile istorice: "În aceste condiţii, este nevoie să luăm cele mai stricte măsuri de siguranţă. "Antichităţile" noastre nu au încorporată, din nefericire, protecţie împotriva incendiilor".

Se manevrează uşor

Şi cât de uşor se utilizează aceste materiale? "Nici eu şi nici muncitorii mei n-am avut probleme pe timpul lucrului cu materialele", explică Reimann. Întâi se aplică adeziv pe suprafeţe. După un timp foarte scurt, acestea pot fi agăţate pe perete. Înainte ca învelişul să se lipească de perete, fibra de sticlă poate fi inserată la locul ei timp de 20 de minute. Astfel, putem obţine capete netede precum şi o potrivire exactă a modelelor. După aproximativ 7 ore se aplică culoarea dorită. La Castelul Gymnich s-a optat pentru un strat mat de latex în diferite nuanţe - de la un delicat verde-mentă, la albastru roial, până la roşu sângeriu. Acestea conferă o notă carateristică fiecărei camere şi fiecărui apartament.

Costurile sunt recuperate după un ciclu de renovare

Consolidează pereţii, sunt durabile, se lucrează uşor cu ele - aceste calităţi nu duc doar la un aspect impecabil, ci şi la o reducere pe termen mediu până la lung a bugetului pentru renovarea Castelului Gymnich. "Costul folosirii materialului din fibră de sticlă e de circa 5 euro pe metru pătrat. In schimb, aceste materiale au un ciclu de viaţă aproape nelimitat şi pot fi revopsite, fără ca textura să îşi modifice aspectul", spune Reimann, explicând corelaţiile economice.

Alte învelişuri pentru pereţi, precum cele din aşchii de lemn, includ preţuri de manipulare de doar 1,5 până la 3 euro pe metru pătrat, dar trebuie, în schimb, reînnoite la fiecare 2 - 5 ani în zonele des circulate. Acest lucru conduce la preţuri de renovare considerabil mai mari, plus pierderea de clienţi deoarece camerele renovate nu sunt folosite. "Deja după un ciclu de renovare, materialele din fibră de sticlă şi-au recuperat costul. Mai ales la un hotel. Şi mai mult decât oriunde, la această clădire istorică", spune Reimann, după ce face calculul.

Renovarea Castelului Gymnich se va termina în 2007. Până atunci, Jürgen Reimann şi echipa lui mai au încă multe sute de metri pătraţi de amenajat cu fibră de sticlă în reşedinţa istorică - mai ales în dependinţele castelului, unde sunt mai multe apartamente şi săli de mese. < Vom folosi fibra de sticlă peste tot unde ne permite structura originară >, spune expertul despre lucrările viitoare. Intr-un an, doi, numele Castelului Gymnich se va impune în rândul celor mai importante hoteluri din Europa. Reimann se poate mândri cu faptul că această ambiţie este deja reflectată în designul pereţilor interori. < O dată ce veţi înţelege cât de adaptabile şi frumoase sunt aceste materiale, nu le veţi mai trece cu vederea, mai ales dacă aveţi o reşedinţă de lux.

"Magister Info", anul V, nr.49, decembrie 2006

Sursa: Vitrulan Textilglas GmbH - Germany